Voordelen van nieuwbouw

Waarom je juist nu voor een nieuwbouwwoning in Rozenbuurt zou moeten kiezen? Wij hebben de 10 beste redenen alvast voor je op een rijtje gezet.

Duurzaam en energiezuinig

In Rozenbuurt koop je een woning met het A+++ label. Zo wordt je woning gasloos opgeleverd en zorgen slimme oplossingen, zoals goede isolatie, een bodempompinstallatie voor warmte- en koude opslag, warmteterugwinning uit ventilatie en douchewater en zonnepanelen ervoor dat je energierekening een stuk lager is dan wanneer je een bestaande woning koopt. En niet onbelangrijk; door het gebruik van duurzame onderhoudsarme materialen heb je nauwelijks omkijken naar het onderhoud van je woning.

In Rozenbuurt wordt ook je leefomgeving mee-ontworpen. Daarbij is er veel aandacht voor klimaatadaptatie. Een veranderend klimaat vraagt om slimme manieren om hittestress te voorkomen en wateroverlast na stevige buien te beperken. Met als extra dat ook vogels en insecten alle ruimte krijgen om hun plek te vinden in de wijk. Zo wordt Rozenbuurt een groene, gezellige en gezonde wijk voor iedereen.

De financiering

De hypotheekrente daalt weer. Geldverstrekkers hebben de eerste week van 2024 gebruikt om hun hypotheekrentes te verlagen. Daarmee wordt de trend van de laatste twee maanden van 2023 voortgezet. Er is een kans dat de hypotheekrente in 2024 verder zal dalen. Een goed moment om je te laten voorlichten en met de hypotheekadviseur om de tafel te gaan zitten. Veel hypotheekverstrekkers geven je ook graag een flinke korting op een rente als je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning koopt. Die korting kan in sommige gevallen oplopen tot wel 1%. En dat scheelt flink in je vaste maandlasten. Laat je goed voorlichten over de vele mogelijkheden: van groenhypotheek tot duurzaamheidshypotheek.

Als je een nieuwbouwwoning koopt, dan heb je vaak een tijdje dubbele woonlasten. Bij veel geldverstrekkers kun je die dubbele lasten meefinancieren. En goed om te weten: de hypotheekrente is drie jaar lang voor beide woningen aftrekbaar. En je hoeft ook geen eigenwoningforfait aan te geven voor je oude huis of het nieuwe huis dat nog in aanbouw is. Zo kun je zorgeloos wachten tot je nieuwbouwwoning in Rozenbuurt opgeleverd wordt.

De Wijk en ligging

Het stedenbouwkundig ontwerp voor Rozenbuurt toont een ruim opgezette woonwijk, die op natuurlijke wijze opgaat in de omgeving. Er is veel aandacht voor groen en water en er zijn fijne speelplekken voor de kinderen, veilige, autoluwe straatjes, aparte fietsroutes en een goede ontsluiting. De sfeer van Rozenbuurt gaat prima samen met het authentieke dorpse karakter. Juist dat maakt het plan zo doordacht, duurzaam en helemaal passend bij Zwaag.

Zwaag ligt in de Randstad en is goed bereikbaar met de auto via de snelweg A7 en de Provincialeweg N307. Je bent zo waar je maar zijn wilt. Daarbij zijn er goede busverbindingen en twee NS-stations, Station Hoorn Kersenboogerd en Centraal Station Hoorn. Vanaf station Hoorn rijden treinen naar Amsterdam, Schiphol, Hoofddorp, Amersfoort, Haarlem, Alkmaar en Enkhuizen. Met de trein sta je binnen 40 minuten op Amsterdam Centraal.

In Rozenbuurt woon je overal vlakbij. In het dorp vind je winkelcentra, supermarkten, een warme bakker, een keurslager, apotheek, snackbar en een opticien. Ook is er een cultureel centrum, zijn er basisscholen, een prachtig buitenzwembad, kinderdagverblijven en een jeugdgebouw. Ben je op zoek naar nog meer vertier? Hoorn is vlakbij met zijn bruisende stadshart, kunst- en cultuur, basis- middelbare scholen en middelbaar beroepsonderwijs, een stadsstrand en sportclubs.

De woningen

In de gezellige straatjes van Rozenbuurt is plek voor zo’n 420 woningen met voor elke woonwens wat wils. Van twee-onder-een kapwoningen tot eengezinswoningen en van vrijstaande villa’s tot rug-aan-rug-woningen, kavels en luxe appartementen. En wil je huren of kopen, het kan allemaal in Rozenbuurt. Of je nu single bent of een groot gezin hebt, starter bent of senior… in Rozenbuurt vind je vast en zeker een thuis dat bij jou past.

In Rozenbuurt is elke woning net weer even anders. Wat ze gemeen hebben is hun moderne vormgeving, complete hoogwaardige afwerking, duurzaamheid en energiezuinigheid. Licht, ruimte en luxe zijn de kernwoorden. Van lekker compact tot levensloopbestendig. En heb je extra wensen? Een uitbouw, een dakkapel of een andere indeling? Ook dat kan. Er zijn tal van meerwerkopties waarmee je van je huis nog meer een thuis maakt.

De bouw is inmiddels in volle gang en de eerste bewoners zullen begin 2024 hun intrek nemen in hun nieuwe woning. We zien dat de bouw en oplevering van deze woningen vertrouwen geeft. Er zit beweging in de voortgang en realisatie van dit project. Rozenbuurt begint aan te trekken als een magneet. Steeds meer mensen raken enthousiast en zijn geïnteresseerd om in deze woonwijk te komen wonen.