Het plan

Een groene wijk waar je echt thuiskomt

Er zijn van die plekjes waar wonen eindeloos genieten wordt. Rozenbuurt is daar een mooi voorbeeld van. Op een werkelijk heerlijk dorpse locatie in het oude dorpshart van Zwaag, worden nu al de eerste zaadjes geplant van een gezellige woonwijk voor iedereen, met volop ruimte om te wonen, te leven en te beleven. In Zwaag is het goed toeven. Goed bereikbaar met voldoende voorzieningen. En met het bruisende Hoorn vlakbij. In Rozenbuurt kom je pas echt thuis!

‘Eindelijk weer woningen in de dorpskern van Zwaag’

Niet zomaar een wijk

‘Eindelijk weer woningen in de dorpskern van Zwaag’; Rozenbuurt komt tegemoet aan die langgekoesterde wens. Maar dat moesten niet zomaar woningen worden. Het stedenbouwkundig ontwerp toont een bijzondere woonwijk, die op natuurlijke wijze opgaat in de omgeving. Met een grote diversiteit aan woningtypen en vrije kavels, aangevuld met huur- en koopappartementen. In Rozenbuurt gaan oud en bestaand prima samen met nieuw en toekomstgericht. Het plan is doordacht, duurzaam en helemaal passend bij Zwaag.

Volop variatie

Het plan Rozenbuurt bestaat uit circa 420 woningen in verschillende prijscategorieën. In de eerste fase heb je de keuze uit 6 zeer royale vrijstaande woningen met tal van opties en 23 vrije kavels. Daarnaast zijn er 20 fraaie tweekappers, 13 rijwoningen, 10 bijzondere rug-aan-rug-woningen. Ideaal voor starters of kleine huishoudens. Elke woning is net weer even anders, maar wat ze gemeen hebben is hun moderne vormgeving, complete hoogwaardige afwerking, duurzaamheid en energiezuinigheid. Licht, ruimte en luxe zijn de kernwoorden voor een woning die helemaal bij je past. Van lekker compact tot levensloopbestendig.

Wonen, leven, beleven

In Rozenbuurt is aan alles gedacht. Niet alleen de woningen zijn tot in detail uitgewerkt, ook je leefomgeving wordt integraal mee-ontworpen. En dat betekent veel groen en water. Maar ook fijne speelplekken voor de kinderen, veilige, autoluwe straatjes, aparte fietsroutes en een goede ontsluiting. Daarbij is er veel aandacht voor klimaatadaptie. Een veranderend klimaat vraagt om slimme manieren om hittestress te voorkomen en wateroverlast na stevige buien te beperken. Met als extra dat ook vogels en insecten alle ruimte krijgen om hun plek te vinden in de wijk. Zo wordt Rozenbuurt een groene, gezellige en gezonde wijk voor iedereen, waar samen wonen, leven én beleven centraal staan.