Veel gestelde vragen

Deze vragenlijst is met zorg samengesteld, echter wijzigingen zijn voorbehouden. Aan de inhoud hiervan kunnen geen rechten worden ontleend.

Vragen over verkoop, planning en toewijzing

Door je in te schrijven via de pagina inschrijven op deze site. Je maakt daar een persoonlijk account aan voor Rozenbuurt - Zwaag. Via dit account kun je door middel van het digitale inschrijfformulier in je account je voorkeur voor een woning of kavel aangeven. Mocht je al een account hebben, dan kun je inloggen en in je persoonlijke account het digitale inschrijfformulier openen en invullen.

Nee, er is sprake van vrije verkoop.

Het plan bestaat uit circa 420 woningen in verschillende prijscategorieën. In fase 1a heb je de keuze uit 47 woningen en 20 vrije kavels.

In volgende fasen zullen onder andere appartementen en hofwoningen aangeboden worden.

Je bent vrij om zelf een aannemer te kiezen.

Ja, er is een kavelbrochure beschikbaar.

Via nieuwsbrieven houden wij je op de hoogte over hoe je in aanmerking kunt komen voor een woning of kavel. Inschrijven doe je via je persoonlijke account. Al deze informatie is ook terug te vinden op de website.

Er komen huurwoningen-/appartementen aan bod in een andere fase. Er zullen 30% sociale woningen komen en 30% middeldure woningen. 

Het sociale huurappartementengebouw gaat De Ooijevaar heten en omvat 54 tweekamerappartementen en 8 driekamerappartementen met een woonoppervlakte van gemiddeld circa 50m2. Naar verwachting start de bouw in het vierde kwartaal van 2024. Meestal start de huur circa 6 maanden voor oplevering. De verhuur loopt via Intermaris.

Vragen over het dorp / woningen / kavels

Naast het winkelcentrum Hollandse Cirkel (Bangert en Oosterpolder) vind je in het dorp supermarkten en meerdere authentieke winkels zoals een warme bakker, slager, kapper, opticien, snackbar, chinees en vishandel. Er zijn verschillende basisscholen en meerdere kinderdagverblijven. Het dorp kent een rijk verenigingsleven. Daarnaast heeft winkelcentrum De Huesmolen in Hoorn ook diverse winkels en is makkelijk bereikbaar. Zowel met de fiets als auto.

Met de auto is Zwaag via de snelweg A7 en de Provincialeweg N307 goed bereikbaar. Er zijn veel busverbindingen en op fietsafstand 2 NS-stations, station Hoorn Kersenboogerd en station Hoorn. Vanaf NS-station Hoorn rijden er treinen naar Amsterdam, Schiphol, Amersfoort, Haarlem, Alkmaar en Enkhuizen.

Ja dat is mogelijk. De meerwerklijsten staan onder ‘aanbod’ per bouwnummer weergegeven.

Parkeren is grotendeels mogelijk in het openbaar gebied. De meeste woningen / kavels hebben een verplichting op eigen terrein te parkeren. Dit staat weergegeven op de situatietekening.

De parkeernorm zoals de gemeente deze stelt, wordt aangehouden.

De woningen worden conform de BENG eisen (bijna energie neutrale gebouwen) opgeleverd. Daarmee voldoet de woning aan de door de overheid vastgestelde norm BENG. Door toepassing van gevel-, vloer-, en dakisolatie en door energiezuinige installaties wordt aan deze normstelling voldaan. Zo wordt er gebruik gemaakt van een luchtwarmtepomp, PV-panelen en beschikt de woning over mechanisch ventilatiesysteem.

Ja, alle woningen hebben een berging.

Ja, de woningen en appartementen worden zonder gasaansluiting opgeleverd. Een warmtepomp zal de woning voorzien van warmte, koeling en warm tapwater.

De Raad van State heeft woensdag 7 juni 2023 de uitspraak gepubliceerd over het bestemmingsplan Rozenbuurt in Zwaag. De Raad van State wijst de bezwaren tegen het bestemmingsplan af. Dit betekent dat het bestemmingsplan onherroepelijk is en de ontwikkeling van de Rozenbuurt definitief doorgaat.

Het plan wordt uitgevoerd onder SWK garantie- en waarborgregeling.

Er zit geen keuken in de woning en er is ook geen stelpost opgenomen.

Ja, er zit standaard sanitair en tegelwerk (badkamer en toilet) in de woning.

Zie hiervoor de technische omschrijving. De technische omschrijving is te downloaden bij de verkoopstukken.

De aansluiting op het glasvezelnet of kabelnet (het abonnement) dien je zelf aan te vragen. Aansluitingen voor elektra en water worden door de regionale netbeheerder verzorgd. Ook Ziggo en Reggefiber (indien van toepassing) zorgen voor een aansluiting tot in de meterkast. 

Verkoopproces

Hierover informeren wij je via de verkoopprocedure.

Contracten en financiële haalbaarheid

De grond koop je via de koopovereenkomst die je aangaat met de ontwikkelaar. Met de aannemer sluit je een aannemingsovereenkomst af. De aannemer is de partij die je huis bouwt.

De inhoud van de overeenkomsten neemt de makelaar met je door tijdens het optiegesprek. Besluit je over te gaan tot koop, teken je de overeenkomsten digitaal. Op dat moment ben je officieel een overeenkomst aangegaan met de ontwikkelaar en de aannemer.

Naast dat er 80% per woningtype verkocht moet zijn, dienen vergunningen te zijn afgegeven zoals de omgevingsvergunning en het SWK-certificaat. Daarnaast dient de grond bouwrijp te zijn.

Je kunt een vrijblijvende afspraak (van ca. 30 minuten) inplannen bij de Rabobank, De Hypotheker, Financieel Centrum West-Friesland, De Hypotheekshop of een eventuele andere financierder. Zie hiervoor de link vermeld in het tabblad financiering. Na afloop ontvang je het ‘Orientatierapport Lenen en Wonen’ als pdf-document. Dit document dien je, wanneer de verkoop is gestart, up te loaden bij je inschrijfformulier. Het is niet verplicht om de check bij de bovengenoemde partijen te doen, maar wel makkelijk en snel. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur gedaan te worden. Het verplicht je nergens toe.

Zodra opschortende voorwaarde zijn vervallen en de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte (leveren van de grond) en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je verneemt dat de akte gepasseerd kan worden.

Planning

De bouw van de eerste 11 woningen is gestart.

De bouw is gestart van de eerste 11 woningen. Voor nu gaan we uit dat de oplevering najaar 2024 zal zijn. Dit betreft een prognose.

In principe 5, maar dit hangt af van de verschillende marktomstandigheden.

Dit is mede afhankelijk van de verschillende marktomstandigheden en verkoopsnelheid van de huidige fase. Nadat hier meer inzicht in is zullen we jullie op de hoogte houden middels de nieuwsbrief.