De locatie

Een nieuwe stek in het oude dorp

Rozenbuurt verrijst op een 10 hectare groot terrein dat ligt op de hoek van de Dorpsstraat en de Oostergouw in Zwaag. Centraal binnen de bebouwde kom van het dorp, omringd door veel groen en grenzend aan park en sportvelden. Een prima stek voor een nieuwe wijk.

 

Karakteristiek lintdorp

Zwaag is een authentiek West-Fries lintdorp dat ten tijde van de VOC een thuis was voor scheepsvaarders en ambachtslieden. Later kwamen de boeren en glastuinbouwers. Het dorp behield door de eeuwen zijn charme en de Dorpsstraat toont nog steeds de karakteristieke lintbebouwing met bruggetjes over de sloot naar de boerderijen en woningen.

Voorzieningen vlakbij

In Zwaag zijn twee winkelcentrums, De Bangert en Hollandse Cirkel. Daarnaast vind je in het dorp supermarkten, drogisterijen, een keurslager, apotheek, snackbar en een opticien. Ook is er een cultureel centrum, verschillende basisscholen, een prachtig buitenzwembad, meerdere kinderdagverblijven en een jeugdgebouw. Het dorp kent een rijk (sport)verenigingsleven en nergens boven de grote rivieren kun je zo goed carnaval vieren als in Zwaag.

Bekijk hier de volledige voorzieningenkaart

Goed bereikbaar

Zwaag is goed bereikbaar met de auto via de Rijksweg A7 en de Provincialeweg N307. Er zijn veel busverbindingen en op fietsafstand zijn er twee NS-stations, Station Kersenboogerd en station Hoorn. Vanaf station Hoorn rijden treinen naar Amsterdam, Schiphol, Hoofddorp, Amersfoort, Haarlem, Alkmaar en Enkhuizen. Je bent zo waar je maar wezen wilt.

Van rozenkwekerij naar duurzaam wonen