NHD van 19 september 2023: Rozenbuurt krijgt vorm

De nieuwe wijk in Zwaag, op het terrein waar vroeger rozenkwekerij Balk was gevestigd, begint aardig vorm te krijgen. Al gaat de bouw van de 420 woningen minder hard dan van tevoren was bedacht. ,,De hele markt is zich aan het heroriënteren en de bouwkosten blijven aan de hoge kant, maar inmiddels gaat het de goede kant op”, aldus Guido Scholtens van Scholtens Projecten, die verantwoordelijk is voor de bouw.

Dat de bouw van de woningen gefaseerd plaatsvindt, helpt wel bij de verkoop. ,,Als je moet wachten tot je zeventig procent hebt verkocht van twintig woningen, duurt het langer voor je met de bouw kunt beginnen. Als je er acht verkoopt, ben je eerder bij het aantal en kan de bouw ook eerder beginnen. Het vraagt wel wat van je bouwbedrijf als je in kleinere porties bouwt, want je moet net even wat meer plannen.”

Voor de zomer verlaagde Scholtens ook de prijs van de twee-onder-een-kapwoningen van 595.000 euro naar 509.500 euro. Een actie die zoden aan de dijk heeft gezet, want inmiddels zijn zes van de acht tweekappers verkocht. ,,Ik verwacht dat we in december met de bouw ervan kunnen beginnen.”

Bomen
De eerste rijtjeswoningen van de Rozenbuurt hebben al vorm gekregen en er wordt gebouwd op vrije kavels. ,,Ik denk dat de hele buurt over zo’n vijf jaar klaar is, maar dan staan de bomen er ook.”

Terug naar nieuwsoverzicht