Interview met Daniƫlle en Michiel

De vrije kavels aan de oostrand van Rozenbuurt liggen geweldig. Aan het water, met een vrij uitzicht over de landelijke omgeving. Voor Daniëlle en Michiel* was vooral de locatie van het plan doorslaggevend in hun keuze. Een droomplek, vlakbij Hoorn. De stad waar ze al jaren wonen en waar ze graag hun jonge kinderen willen laten opgroeien.

“Hoorn is een geweldige plek om te wonen”, vindt Michiel. “Ik ben hier geboren en getogen en wat ons betreft gaan we hier nooit meer weg. Maar het huis waarin we wonen is al wat ouder. We wonen er met plezier, maar waren toch ook wel op zoek naar een meer moderne en vooral ook duurzamere woning. We bekeken verschillende nieuwbouwprojecten in en rond Hoorn, maar die liggen allemaal net wat te ver weg van het centrum. Vanuit Rozenbuurt fietsen we straks binnen 5 minuten naar de binnenstad. En dat is natuurlijk ook fijn voor de kinderen, die straks gewoon zelf lopend of op de fiets naar school kunnen.”

Betrokken makelaar
Daniëlle vertelt: “We gaan van een tweekapper naar een vrijstaande woning die we zelf gaan bouwen. En dat is best spannend. Je weet vooraf namelijk helemaal niet waar je aan begint en er komt dan ook veel op je af. Gelukkig hebben wij vanaf het allereerste begin erg goed contact met makelaarskantoor Jaspers-Van Diepen. Onze makelaar is heel open, eerlijk en betrokken en staat altijd klaar om vragen te beantwoorden of dingen voor ons uit te zoeken. Ook bracht hij ons in contact met een lokale architect en een aannemer. Juist de aandacht die we krijgen geeft ons een vertrouwd en prettig gevoel.”

Volop ruimte voor het hele gezin
Michiel vindt het een uitdaging om in Rozenbuurt al hun woondromen waar te maken. “We gaan straks vrijstaand wonen in een klassiek ogende woning, die uitermate duurzaam en energiezuinig is. Daarnaast krijgt de woning grote raampartijen zodat we mooi weg kijken en er veel lichtinval is. Naast voldoende slaapkamers hebben we ook de mogelijkheid om voor ons beiden een werkkamer in te richten. Dankzij al die ruimte kunnen wij, maar vooral ook onze kinderen, straks alle kanten op. We willen hen graag rust en ruimte bieden. In huis, maar ook buiten. En dat zit wel goed in Rozenbuurt. Het nieuwe wijkje krijgt een dorps karakter met veel groen, speelplekken en smalle, autoluwe straatjes. De ideale plek voor kinderen om op te groeien.”

Contact met toekomstige buren
“We wachten nu op de omgevingsvergunning”, besluit Daniëlle. “Zo gauw die definitief is, kan het hard gaan. We hopen dat dit de laatste zomer in ons oude huis wordt. Dan sluiten we een mooie periode af en beginnen we aan een nieuw hoofdstuk. We hebben al contact met onze toekomstige buren en dat zijn aardige mensen, die in dezelfde levensfase zitten als wij. We kijken er enorm naar uit om straks thuis te komen in Rozenbuurt.”

* Wegens privacy redenen zijn de namen van de geïnterviewden gefingeerd.

Terug naar nieuwsoverzicht