Lisa en Jeroen kozen voor Rozenbuurt

Rozenbuurt wordt een wijk voor iedereen. Jong en oud, gezinnen en senioren en… starters natuurlijk, zoals Lisa en Jeroen. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studie in Groningen, ze wonen nu samen in Amsterdam en hopen volgend jaar de sleutel van hun nieuwe rug-aan-rugwoning in Rozenbuurt te krijgen. En daar kijken ze enorm naar uit.

“We wonen nu in een appartement vlak bij de Amsterdam Arena”, vertelt Lisa (27). “Een drukke plek waar je altijd last hebt van toeristen en concertgangers. Voor ons werk is Amsterdam een prima plek om te wonen, maar we waren toch wel een beetje op zoek naar meer rust en ruimte. En naar een eigen plek. Want huren is toch zonde van je geld, maar kopen is voor ons als starters nog niet zo eenvoudig.”

Zwaag is goed bereikbaar
“We bekeken verschillende nieuwbouwprojecten van Amsterdam tot Utrecht”, vult Jeroen (29) aan. “We hoeven niet per se in de stad te wonen, maar we zochten wel naar een plek die niet te ver afligt van ons werk. Je denkt dan misschien niet meteen aan Zwaag, maar we kwamen er al snel achter dat het dorp goed bereikbaar is. De snelweg ligt vlakbij en met de trein sta je zo in hartje Amsterdam.”

Hoorn vlakbij
Voor een stel dat levendige steden als Groningen en Amsterdam gewend is, lijkt de stap naar een dorp op het eerste gezicht best groot. Lisa en Jeroen zien dat anders. Lisa: “Wat voor ons zeker ook de doorslag gaf om voor Rozenbuurt te kiezen was dat Hoorn op fietsafstand ligt. En dat is een verrassend leuke stad met volop voorzieningen. We zijn dan wel op zoek naar meer rust, maar houden zeker ook van de gezelligheid van een stad. Winkels, cafés, een haven en een stadsstrand; Hoorn heeft het allemaal.”

Huisje-boompje-beestje
“De rug-aan-rugwoning die we gekocht hebben past helemaal bij ons,” vertelt Jeroen. “Het is een hoekwoning met een iets grotere tuin, groot genoeg voor ons tweeën, mét ruimte voor gezinsuitbreiding. De woning ligt aan een autovrij plantsoen en dat is natuurlijk een ideale speelplek voor kleine kinderen. Het is nog niet zover, maar we fantaseren al wel over huisje-boompje-beestje in Rozenbuurt.”

Ouders enthousiast
Als starter komt er best veel op je af, vindt Jeroen. “Het is allemaal spannend genoeg en het kan ons niet snel genoeg gaan. Binnenkort tekenen we de koopovereenkomst bij de notaris en hopelijk start de bouw nog voor de zomervakantie.” “Vrienden en familie vinden het trouwens heel leuk dat we deze stap nu gaan maken”, besluit Lisa: “Mijn ouders zijn zelfs zo enthousiast, dat zij nu zelf ook overwegen te gaan kopen in Rozenbuurt. Dat zegt wel wat over hoe aantrekkelijk dit plan is.”

Terug naar nieuwsoverzicht