2023, het jaar van Rozenbuurt in Zwaag

We hopen het van harte en we hopen natuurlijk dat je in 2023 gaat kiezen voor een woning in Rozenbuurt. Daar moet je dan niet te lang mee wachten, want de verkoop is gestart en een groot aantal woningen is al verkocht. Benieuwd welke woningen nog vrij zijn? En wil je weten waarom het juist nu slim is om te kopen? Lees dan snel dit nieuwsbericht door en ontdek waarom 2023 het jaar van Rozenbuurt wordt.

Team Rozenbuurt

Van bouwrijp naar start bouw

Voordat we starten met de bouw van de woningen, moet de locatie natuurlijk bouwrijp worden gemaakt. Daar hoort ook het aanleggen van het riool en andere nutsvoorzieningen bij. Dat is inmiddels zo goed als afgerond. Ondertussen zijn ook de eerste bouwwegen van puinkorrel aangebracht. Die zullen op het einde van de bouwrijpwerkzaamheden geasfalteerd worden. Medio week 6 zal ook de aansluiting van het hoofdriool aan de zuidzijde van het plangebied gemaakt worden onder de watergang door. Ook de laatste stukken beschoeiing worden de komende periode gezet en de kavels worden verder afgevlakt. Nog even geduld en dan gaan we van start met de bouw!

Verhuizen? Neem je lage hypotheek mee

De afgelopen jaren bereikte de Nederlandse hypotheekrente een historisch laag punt. Wie een huis kocht betaalde op het meest gunstige moment minder dan 2 procent voor een hypotheek met een rentevaste periode van 20 jaar. Nu de hypotheekrentes weer stijgen, daalt je maximale leencapaciteit. Maar wist je dat je je huidige hypotheekrente mee kunt nemen? Ga je verhuizen, dan behoud je het huidige rentecontract voor de resterende rentevaste periode. De verhoogde rente geldt alleen voor een eventueel nieuw leningdeel. Hoe langer de looptijd van je huidige hypotheek, hoe groter je voordeel. Vraag ernaar bij je financieel adviseur. Er is veel meer mogelijk dan je nu misschien denkt.

Compact wonen in rug-aan-rug-woningen

Ben je op zoek naar een lekker compacte woning met voldoende ruimte voor jou alleen of met je partner? Dan zijn de rug-aan-rug-woningen in Rozenbuurt echt iets voor jou. Met een leuke tuin op het oosten of het westen en voldoende ruimte om lekker te kunnen leven. Je perceel is ca. 72 of 100 m2 groot en de woonoppervlakte bedraagt ca. 86 m2. De rug-aan-rug-woningen zijn heel populair en al bijna allemaal verkocht. Benieuwd welke nog vrij zijn? Kijk dan snel bij aanbod op de website.

Terug naar nieuwsoverzicht