Interview geïnteresseerde "Op de fiets zit je zo in de binnenstad"

Zwaag Rozenbuurt
"Op de fiets zit je zo in de binnenstad"

Al 25 jaar werkt Arjan Dekker, 48 jaar, bij de Koninklijke BAM Groep als controller. Hij is nu ongeveer een jaar op zoek naar een woning voor hem en zijn drie kinderen. Ook komt zijn vriendin regelmatig langs.
 
Arjan kijkt uit naar een twee-onder-één kap- of vrijstaande woning. Zijn voorkeur gaat uit naar de Roozenbuurt: ‘Het lijkt me een mooi plan en het is een leuke plek in de buurt van mijn familie en vrienden. Allerlei voorzieningen zijn vlakbij en op de fiets zit je zo in de binnenstad van Hoorn. ‘
 
Hij verwacht niet dat veel bekenden van hem daar gaan wonen, omdat die veelal een koopwoning hebben, waar ze met veel plezier wonen. Arjan hoopt dat de architectuur wat meer ‘klassiek’ wordt, zodat deze nieuwbouw past bij het dorpsaanzicht van Zwaag. Het is dan ook fijn als de input van de buurtbewoners meegenomen wordt in de plannen van dit project. Ook Arjan zelf lijkt het uitdagend en leuk om hierin mee te mogen denken.
 
Verder hoopt Arjan op een klimaatneutraal huis met veel groen in het straatbeeld en bijvoorbeeld een park zodat dit de wijk een mooie uitstraling geeft. Arjan kijkt naar een nieuwe woning uit en hoopt dat de woningen snel opgeleverd kunnen worden.

Terug naar nieuwsoverzicht