Intentieovereenkomst ondertekend

Gemeente Hoorn, Timpaan en Scholtens tekenen intentieovereenkomst 300 tot 450 woningen

Op woensdag 16 oktober ondertekenden de gemeente Hoorn en V.O.F. De Rozenbuurt een intentieovereenkomst om een nieuwe woonbuurt te ontwikkelen op de Balk-locatie en het ‘Landje van Mak’ in Zwaag. Er moeten circa 300 tot 450 woningen worden gerealiseerd in het plan.

V.O.F. De Rozenbuurt bestaat uit initiatiefnemers Scholtens Projecten uit Wognum en ontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp, en draagt de naam die zij de nieuwe woonwijk willen geven. Ingeborg de Jong (directeur Timpaan): “Scholtens en Timpaan werkten al eerder succesvol samen in Noord-Holland, zoals in Nieuw Waard te Heerhugowaard en Zuiderloo te Heiloo. Ook voor Zwaag willen we een wijk ontwikkelen waar het goed wonen is, met water en groen in de directe omgeving. Een wijk voor starters op de woningmarkt en voor doorstromers, voor kleine huishoudens en voor gezinnen.”

Guido Scholtens (directeur Scholtens Projecten): ‘Ons globale idee is om een nieuwe woonwijk van ongeveer 300 tot 450 woningen te realiseren. Het moet een complete en gevarieerde woonwijk worden, met woningen in alle prijsklassen. En voor ons is het ook belangrijk dat de wijk ook goed past en aansluit op het dorp Zwaag. Daarom gaan we ook uitvoerig in gesprek met omwonenden en andere belanghebbenden. Als alles spoedig verloopt, hopen wij eind 2020 te kunnen starten met de bouw.’

Geïnteresseerden kunnen zich reeds aanmelden.

Terug naar nieuwsoverzicht