LAGE ENERGIE- EN ONDERHOUDSKOSTEN

In Rozenbuurt koop je een woning met het A+++ label. Zo wordt jouw woning gasloos opgeleverd en zorgen slimme oplossingen, zoals goede isolatie, zonnepanelen en een luchtwarmtepomp (warm in de winter en koel in de zomer) ervoor dat je energierekening een stuk lager is dan wanneer je een bestaande woning koopt. En niet onbelangrijk; door het gebruik van duurzame onderhoudsarme materialen heb je nauwelijks omkijken naar het onderhoud van je woning.

KLIMAATBESTENDIG VOOR NU EN IN DE TOEKOMST

In Rozenbuurt wordt ook je leefomgeving mee-ontworpen. Daarbij is er veel aandacht voor klimaatadaptatie. Een veranderend klimaat vraagt om slimme manieren om hittestress (lokale temperatuurtoename) te voorkomen en wateroverlast na stevige buien te beperken. Met als extra dat ook vogels en insecten alle ruimte krijgen om hun plek te vinden in de wijk. Zo wordt Rozenbuurt een groene, gezellige en gezonde wijk voor iedereen.

EEN WIJK VOOR NU EN DE TOEKOMST

Het stedenbouwkundig ontwerp voor Rozenbuurt toont een ruim opgezette woonwijk, die op natuurlijke wijze opgaat in de omgeving. Er is veel aandacht voor groen en water en er zijn fijne speelplekken voor de kinderen, veilige, autoluwe straatjes, aparte fietsroutes en een goede ontsluiting. De sfeer van Rozenbuurt gaat prima samen met het authentieke dorpse karakter. Juist dat maakt het plan zo doordacht, duurzaam en helemaal passend bij Zwaag.